Vegyél részt a 2019-es Társasjátékos Olympián!

2019-ben is megrendezésre kerül a Társasjátékos Olympia, amelynek már több éves hagyománya van Magyarországon. A Társasjátékos Olympia célja az, hogy egész évben minél több embert ültessen asztalhoz, hogy társasjátékokat játsszon, összemérje a versenyzők társasjátékos tudását, és a verseny kapcsán másokat is bevonjon a társasjátékozásba.

Minden versenyezni vágyó játékost szeretnénk meghívni az Olympiára. Itt összemérhetitek másokkal a társasjátékos ügyességeteket. Miért? A játék öröméért, amit fokozhat, hogy van tét és értékes díjakat és trófeákat nyerhettek, mert nyerni mindenkinek van esélye.

A Társasjátékos Olympián a gyakorlott társasjátékosok mellett eséllyel indulhatnak azok is, akik a társasjátékokkal csak most ismerkednek, hiszen nem lehet tudni, hogy kiben rejlenek a modern társasjátékozáshoz szükséges kompetenciák, képességek.

Tedd próbára te is magad a Társasjátékos Olympián!

1. Hogyan vehetek részt a Társasjátékos Olympián?

• Keresd fel a lakóhelyedhez közeli társasjátékos klubot, egyesületet, társasjátékos helyet, amely hitelesített Társasjátékos Olympiai helyszínnek számít. A GameRelation oldalán megtalálod  az összes hitelesített társasjátékos klub és szolgáltató hely listáját.
  • Játssz minél többet minél több emberrel kedvenc társasjátékaiddal.
  • Rögzítsd a meccsek eredményét a GameRelationben. Ha klubok által szervezett Társasjátékos versenyeken is részt veszel, akkor még több pontot szerezhetsz, ezzel is biztosítva a helyedet a Társasjátékos Olympai bajnokságokon.

Fontos szabály az idei évtől, hogy  minden eredményedet hitelesítened kell a GameRelation rendszerében. www.gamerelation.hu

2. Milyen versenyszámokban indulhatok a Társasjátékos Olympián?

A potenciális Olympiai játékok aktuális listája a GameRelation oldalán tekinthető meg, ami folyamatosan bővül. Itt találod a nevezett játékok folyamatosan bővülő listáját: https://www.gamerelation.com/main/ranking/
Összesen legfeljebb 20 társasjáték válhat Olympiai játékká: minél többen játszanak hitelesített meccset egy játékkal, annál nagyobb eséllyel válik olympiai versenyszámmá. Azt, hogy ezek közül melyekből szerveznek a kiadók, klubok, illetve más hitelesítő helyek bajnokságot, megtalálod a későbbiek során a GameRelation felületén. Ezekből a játékokból válhatnak a legjobb versenyzők arany, ezüst és bronz díjas olympikonná. Emellett a szezon végén, a Társasjátékok Ünnepén az  Év Társasjátékos bajnoka díját is átveheti az összesített pontszám alapján legjobb 3 versenyző. Ha társasjáték olympikonná akartok válni, akkor hitelesítsetek minél több meccset, és gyűjtsetek Olympiai pontokat!

3. Milyen dátumokra kell figyelnem?

• 2019. március 31-től május 1-ig folyamatosan nevezik be a kiadók a olympia jelölt társasjátékaikat, és ezekkel a TJO játékokkal már versenyezhetsz. Keress versenyzőket, akikkel versenyezhetsz, játszatok a jelölt játékokkal, hitelesítsétek a meccsek eredményét egy hitelesítő helyen a GameRelation alkalmazásban. A hitelesítő helyek folyamatosan bővülő listáját itt találod: https://www.gamerelation.com/main/places
    • Május 1-től kezdődnek a hitelesítő helyeken a TJO versenyek: a versenykiírásokat a GameRelation oldalán lehet majd olvasni. www.gamerelation.hu
    • Május 2-től május 15-ig a kubok nevezhetnek be játékokat,
    • május 16-tól 31-ig a FB társasjátékos csoport tagjai,
    • és amint egy játék jelölésre kerül, azzal is lehet Olympiai pontokat gyűjteni.
    • 2019. június 1-étől az összes nevezett, azaz TJO játékkal gyűjthetsz Olympiai pontokat, és ezeket megtalálod a GameRelation felületén: https://www.gamerelation.com/main/ranking
      Ha az Év Társasjátékos Olypiai Bajnokává akarsz válni, minden TJO játékkal gyűjtött Olympiai pont számít, és ezek közül indítanak a kiadók bajnokságot, amelyeken az egyes játékok olympikonjává válhatsz.
    • 2019. szeptember 1.- 2019. november 16. között kerülnek megrendezésre a Társasjátékos Olympiai bajnokságok. Ide úgy kerülhetsz be, hogy meghívnak a szervezők a korábban a GameRelation-ben szerzett pontjaid alapján.
    • 2019. november 24-én a Társasjátékok Ünnepén kerül sor az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjkiosztóra.

4. A díjazásról és a nyereményekről

A TJO bajnoki játékainak díjai, valamint „Az év társasjátékos bajnoka” és „Az év társasjátékos aktivistája” díj a TJOB által a TJÜ-n ünnepélyesen átnyújtott TJO oklevél és kupa, valamint:

• Az 1. helyezett 25 000 Ft,
  • a 2. helyezett 15 000 Ft,
  • a 3. helyezett 10 0000 Ft.

További nyeremények:

1. Belépőjegyet kap (1 napos felnőtt jegy) a Társasjátékok Ünnepére, aki legalább egy olympiai versenyszám dobogósa lesz.
  2. 50%-os kedvezményt kap a Társasjátékok Ünnepe belépőjegy árából (1 napos felnőtt jegy)  kap minden Társasjátékos Olympiai bajnokság első 10 helyezetjéből az, aki nem nyert dobogósként belépőjegyet a Társasjátékok Ünnepére.
  3. A  legalább 3 Társasjátékos Olympiai meccset regisztrálók között kisorsolunk 1 db  50 000 Ft, 1 db 30 000 Ft és 1 db 20 000 Ft értékű társasjáték-vásárlási kupont (amit a társasjáték-kiadók magyar kiadású játékai közül választva lehet felhasználni).

A sorsoláson az esélyeket aktivitással lehet növelni:

• a legalább 5 meccset regisztrálók dupla eséllyel vesznek részt a sorsolásban,
  • a legalább 10 meccset regisztrálók tripla eséllyel vesznek részt a sorsolásban,
  • minden egyes Társasjátékos Olympiai bajnokságon való részvétel további 3 esélyt jelent a sorsoláson.

Reméljük, hogy kedvet kaptál és kipróbálod magadat (akár) több társasjátékos versenyszámban is! Sok sikert és társasjáték-élményben gazdag versenyszezont kívánunk! Találkozzunk a VIII. Társasjátékok Ünnepén megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadón!