A 2018-as Társasjátékos Olympia szabályzata

Társasjátékos Olympia versenyszabályok 2018.

A verseny szervezője: Nebuló XXI. Alapítvány

Áttekintés

2017-ben 2018-ban társasjátékos
klub
ág
2018-ban egyéni olympiai ág
GameRelation
selejtező klub szinten Társasjáték Olympiai klub szinten 2018. szeptember 23-ig
(lsd. 2-es pont)
egyéni ág a GameRelation web applikáción keresztül

2018. szeptember 23-ig
(lsd. 3-as pont)

elődöntő Társasjátékok Ünnepén
a Társasjátékos Olympián
Területi Társasjátékos Olympiai elődöntők 2018. október 14.
(területi elődöntők: budapesti és 2 vidéki) (lsd. 4-es pont)
döntők Társasjátékok Ünnepén
a Társasjátékos Olympián
Társasjátékok Ünnepén a Társasjátékos Olympián
2018. november 11.
(lsd. 5-7-pontok)

1. Hogyan válhat egy klub Társasjátékos Olympia klubbá?

Társasjátékos Olympiai Klubok szervezhetnek előselejtezőket a 2018-as Társasjátékos Olympiára.

Társasjáték Olympiai Klub lehet bármelyik társasjátékos klub, csoport, szakkör, egyesület, társasjátékos szórakozóhely, törzshely (következőkben „klub”), amelynek a kapcsolattartója kér és kap tőlünk ilyen minősítést. Ha Te erre alkalmas klubnak kapcsolattartója vagy, akkor nagyon örülnénk a jelentkezésednek! Ha jársz ilyen társasjáték klubba, de a klubnak nincs még olympai minősítése, akkor vedd rá a klubvezetőt vagy egy kapcsolattartót, hogy jelentkezzen, vagy járuljanak hozzá, hogy Te jelentkezz a klub nevében.

Az olympai minősítésű klubok kapnak hozzáférést egy felülethez, ahol a GameRelation* alkalmazásban hitelesíthetik az olympiai meccseket. Játsszatok egy olympiai játékkal, és hitelesítsétek a meccset! * A GameRelation webes applikáció leírásában további információt találsz:
a Társasjátékos Olympia a GameRelation-ben

2. Társasjátékos Olympiai Klub versenyek

A Társasjáték Olympiai Klubok szervezhetnek tetszésük szerint olympiai versenyeket,

1. szeptember 23-ig, az alábbi feltételekkel, és szeptember 30-ig elküldhetik emailban is az eredményt nekünk (kovacs.peter@nebuloalapitvany.hu):
  • Jelezzétek legalább egy héttel előre, hogy hol és mikor lesz a verseny, és kértek-e rá játékokat kölcsönbe (ha igen, hány példányt a kiadók által a Nebulonak felajánlott készlet erejéig) (kovacs.peter@nebuloalapitvany.hu),
  • hirdessétek meg nyilvánosan a versenyt legalább egy héttel előre,
  • vegyen részt egy-egy olympiai játék versenyén legalább 5 játékos,
  • állapítsátok meg, hogy ki lett az 1., 2., és 3. helyezett,
  • küldjétek el a dobogósoknak az adatait nekünk (név, emailcím, telefonszám, és a versenyben elért eredmény).

3. Egyéni olympiai meccsek a GameRelation web applikációban rögzítve

A Társasjáték Olympiai keretén belül egyénileg is lehet olympiai meccseket szervezni, 2018. szeptember 23-ig bármilyen időpontban, a klub versenytől függetlenül is, az alábbi feltételekkel:

• egyéni ágon a GameRelation alkalmazásban regisztrált játékosok vehetnek részt,
  • BÁRMIKOR lehet egyéniben olimpiai meccset szervezni, függetlenül a klub által szervezett versenyektől,
  • csak Társasjáték Olympiai Klubokban, nyilvánosan szervezett és hitelesített meccs lehet olympiai meccs. A nyilvánosan szervezett és hitelesített meccs leírását lsd. a GameRelation webes applikáció leírásában.
    a Társasjátékos Olympia a GameRelation-ben

4. Bejutás a Társasjáték Olympiai elődöntőre

1. október 14-én területi bajnokságot tartunk az olympiai társasjátékokból, Budapesten, és esetleg még további 2 olyan régió központban is, ahol ehhez elegendő versenyző indul egy-egy olympiai játékból. Minden egyes olympiai játéknál külön-külön meg fogjuk állapítani, hogy milyen területen hány versenyző indult klub versenyeken, és ez alapján jelöljük ki, hogy hol lesznek az egyes olympiai játékokból területi elődöntők. Ha lesz olyan régió, ahol csak egy klub rendez versenyt, de azon egy-egy olympiai játékból indul közel annyi versenyző, mint más terület klubjaiban összesen, akkor az a klub verseny is elnyerheti az elődöntő rangot. A területi elődöntőkre meghívjuk minden klub első 3 helyezettjét, valamint az egyéniben (Egyéni olympiai meccsek a GameRelation web applikációban rögzítve) a fennmaradó helyeket a GameRelationben a legtöbb pontot gyűjtő játékosokból töltjük fel (függetlenül attól, hogy indultak-e klub versenyen és ott elértek-e valamilyen eredményt). A meghívottak eldönthetik, hogy melyik területi döntőn vesznek részt (pl. budapesti jelentkezhet vidéki elődöntőre és fordítva).

Ezzel kapcsolatos további információkat legkésőbb augusztus 31-ig teszünk közzé, és szeptember 30ig elküldjük a meghívókat is a területi döntőkre.

5. Bejutás a Társasjáték Olympiai döntőre

Minden egyes olimpiai játékból 4 versenyző juthat be a Társasjáték Olympiai döntőbe, amely a Társasjátékok ünnepén kerül megrendezésre, november 11-én, vasárnap.

Egy versenyző legfeljebb 3 olympiai játék döntőjén vehet részt. Amennyiben az eredménye alapján több játékból is bejutna, választania kell.

Egy-egy olympiai játék döntőjébe a következőképpen lehet bejutni:

1. Biztos bejutó, aki a GameRelation alkalmazásban május 14-tól október 14-ig, azaz 183 nap alatt a legtöbb pontot gyűjti. Aki részt vesz területi elődöntőn, annak beszámítanak az eredményébe ezeknek a meccseknek az eredménye is, függetlenül attól, hogy a területi döntőn milyen eredményt ér el.
  2. Biztos bejutó az is, aki a területi döntőn első helyezett lesz.
  3. Ha a területi döntőn az 1. helyezett egyben a GR-ben is az 1., akkor a területi döntő 2. helyezettje is bejut.
  4. Ha egy játékból a fentiek alapján 4-nél kevesebb versenyző jut a döntőbe, akkor az eddigieken kívül bejut az adott játékból legtöbb résztvevővel megrendezett területi elődöntő következő helyezettje is.
  5. Ha egy játékból a fentiek alapján is 4-nél kevesebb versenyző jut a döntőbe, akkor az eddigieken kívül bejuthat az adott játékból a GR-ben legtöbb pontot gyűjtő 2., 3., 4. játékos is.

6. A Társasjátékos  Olympia versenyszámai

1. A jelenleg biztosan olympiai döntős játékok: Kingdomino, 7Csoda Párbaj, Ticket to Ride Európa, Glüx, Century: Fűszerút, Cartagena
  2. június 30-ig közzétesszük, hogy mely játékokat indították még ezen kívül kiadók.
  3. július 31-ig közzétesszük, hogy a közönségszavazat alapján mely játékok lesznek még döntősök.
  4. augusztus 30-ig közzétesszük, hogy melyik játéknak hány órakor kezdődik a döntője, tehát esetleg mely játékoknak eshet egy időbe a döntője (egy versenyző értelemszerűen a párhuzamos döntőknek csak az egyikén indulhat)

7. Nyeremények

1. Az oklevélen kívül társasjáték vásárlási utalvány nyereményt kap minden olympiai játék 3 dobogósa:
    1. az 1. helyezett 25 000 Ft értékben
    2. a 2. helyezett 15 000 Ft értékben
    3. a 3. helyezett 7 500 Ft értékben
  2. Az oklevélen kívül 30 000 Ft értékű társasjáték vásárlási utalvány nyereményt kap Az Év Társasjátékosa: aki a GameRelation alkalmazásban a legtöbb pontot gyűjti összesen az olimpiai játékok meccseiből, amibe beleszámít az olympiai döntős meccsek eredménye is. Azok a döntősök, akik az elődöntőről úgy jutnak a döntőbe egy-egy játékkal, hogy abból nincs legalább annyi erejük és pontjuk a GR-ben, mint döntőbe jutóknak átlagosan, azoknak a döntőbe jutásért megemeljük az erejüket és a pontjaikat a döntő indulásakor a döntőbe jutók átlagára az adott játékból, hogy nekik is legyen esélyük elnyerni Az Év Társasjátékosa díjat.
  3. Az oklevélen kívül 30 000 Ft értékű társasjáték vásárlási utalvány nyereményt kap Az Év Társasjátékos Klubja is: akinek az olympiai döntősei az olympia végéig a GR alkalmazásban a legtöbb pontot gyűjti összesen az olympiai játékok meccseiből.