2016-ban is együtt játszottunk!

Ötödik alkalommal is együtt játszottunk – két teljes napon át ismerkedhettetek a legérdekesebb, legizgalmasabb társasjátékokkal, a játékok kiadóival, társasjátékos egyesületekkel!

Idén még nagyobb területen találkoztunk, így külön tudtuk választani a csendesebb kölcsönzős Játékteret a zsivajgó, játékbemutatóktól hangos, vásárlási lehetőséggel teli Játékpiactól. A Játékpiac területén több mint 80 asztalon láthattatok bemutatókat, próbálhattatok ki játékokat, vagy akár vásárolhattatok is belőle. Több társasjáték az Ünnepen mutatkozott be, sőt, külön sarkot biztosítottunk azoknak, akik maguk fejlesztenek játékot, de még csiszolgatják.

A Játéktérbe lépve félköríves formában várták a játékokkal megrakott asztalok a látogatókat: ez volt a kölcsönző. A kölcsönzőben külön választhattatok a családi, logikai, parti- és gyerekjátékok közül, de külön asztala volt a stratégiai társasjátékoknak és az esseni játékkiállítás újdonságainak is. Aki választani sem tudott, azoknak profi játékmester-csapat segített a döntésben. Ezután több mint 120 asztal várt rátok, ahol a kezetekbe kapott játékot ki is próbálhattátok, miután a játékmesterek elmagyarázták a játékszabályokat. Ebben a magyar társasjátékos élet legnevesebb egyesületei is segédkezet adtak.

A bátrabbak akár próbára is tehették magukat a helyi versenyeken, amelyekre a helyszínen lehetett jelentkezni.

Reméljük, minden látogató jól érezte magát, és már várja a jövő évi ünnepet!