A 2019-es Társasjátékos Olympia támogatási lehetőségei

4. Mi kerül ennyibe?
5. Szolgáltató helyiségek támogatási lehetőségei

1. A TJO támogatások általános elve

A Társasjátékos Olympiát a Nebuló XXI. Alapítvány, a magyar társasjáték kiadók és GameRelation hitelesítő helyek közösen szervezik, és különböző mértékben hozzájárulnak a költségeihez. A TJO elindításához szükséges költségeket, főként a szervezői és kommunikációs munkát, a Nebuló XXI. Alapítvány saját büdzséjéből fizeti, amelynek forrása egyrészt a Társasjátékok Ünnepének jegybevétele, másrészt szponzorok adományai. Az egyes társasjátékok bajnokságának szervezéséhez és a költségeinek kifizetéséhez ugyanakkor nélkülözhetetlen a magyar társasjáték kiadók hozzájárulása, amelyet az alábbiak szerint, hozzájárulási díjak formájában adhatnak, és ezzel versenyeztethetik a társasjátékaikat. A TJO-ra adott szponzor adományokat az alapítvány első sorban a TJO széleskörű kommunikációjára fordítja, hogy minél többen versenyezzenek és bevonjanak másokat, másodsorban olimpiai élő közvetítésekre.

2. A kiadók hozzájárulási díjai

2.1. Társasjáték jelölése a Társasjátékos Olympiára

1. Mindenki kiadó és klub 1 játékot tud ingyen jelölni,
  2. a 2. jelöléstől minden jelölés 20.000 Ft-ban kerül.
  3. A legalább 60.000 Ft-ért jelölők automatikusan TJO szponzorokká válnak. A szponzorok logói meg fog jelenni a kommunikációban több ponton, mint akik támogatják az TJO 2019-et.

2.2. Társasjáték indítása a Társasjátékos Olympián

2.2.1. Csomag tartalma

1. A társasjáték „Olympiai játék” minősítést kap: a csomag igénylésével egyidejűleg a Nebuló XXI. Alapítvány „Olympia minősítést” ad a társasjátéknak. Olimpiai rangú bajnokságot rendezhet egy játékának, és ezt használhatja a saját kommunikációjában.
  2. Oklevél és kupa biztosítása: az alapítvány biztosít kupát, oklevelet és nyereményeket az első 3 helyezettnek. Az olimpikonok a TJÜ-n a nagyközönség előtt élő közvetítéssel rendezett, ünnepélyes díjátadón kapják meg a kupájukat, oklevelüket és nyereményüket, ahol a TJO játékokon felül a támogató kiadók kiemelten szerepelnek.
  3. Az olympiai marketinges kommunikációban való megjelenés: az Olympiai marketing digitális és analóg formájában is.
  4. A TJO  játékok kép és videó anyagait a bajnokságokról és a díjátadóról a kiadó megkapja és felhasználhatja.

2.2.2. Előfeltétel

1. Igényelhető, ha egy bizonyos mértékű társasjátékos aktivitást elér egy társasjáték (lásd „TJO szabályzat” dokumentum „TJO játék jelölése” fejezet).
  2. A kiadó megszervezi a bajnokság rendezvényét a saját költségén. (lásd „TJO szabályzat” dokumentum „TJO bajnokság szabályai” fejezet).
  3. Az alapítvány megvásárolhatja a kiadó összes magyar kiadású játékát nagyker áron, a kiadó webshop árnál legalább 30%-al olcsóbban, amely játékokat kizárólag a TJO bajnokok és a GR kihívások és bajnokságok díjazására használhat.

2.2.3. Díjak

1. Versenyzők jutalmazásának díja: 50.000 Ft összdíjazást kell biztosítani az első 3 helyezettnek (25.000, 15.000 és 10.000 Ft értékű társasjáték ajándék utalvány).
  2. Bajnokság nevezési díj:
    1. az első játék bajnokságára 20.000 Ft,
    2. a második játéktól 40.000 Ft,
  3. Összesen 250.000 Ft-os befizetéssel (3 játék bajnoki hozzájárulási díjával) a kiadó kiemelt szponzorként jelenik meg a TJO kommunikációjában.

2.2.4. A hozzájárulások átvállalása

1. A versenyzők aktivitása által 3 legrangosabb társasjáték kiadója kérvényezheti 1-1 ilyen játék díjainak részben vagy egészben az elhagyását, amit ebben az esetben az alapítvány átvállal, és/vagy akár a bajnokság megrendezésének átvállalását is kérvényezheti a kiadó az alapítványtól. Ezzel az alapítvány biztosítani akarja, hogy a legrangosabb társasjátékokból akkor is lehessen bajnokság, ha a kiadó nem járulnia hozzá. Ebben az esetben a kiadó neve nem szerepel a TJO kommunikációban, és a díjátadón.
  2. Ha egy kiadó bármilyen mértékű átvállalást vesz igénybe, akkor csak egy, a legrangosabb játékát indíthatja a TJO-n. Ha másik játékát is indítani akarja, akkor az első a feltételeit is biztosítania kell, és ki kell fizetnie a díjait.

2.3. Kiemelt Olympiai játék

2.3.1. Csomag tartalma

1. A kiemelt Olmypiai játék egyben Olympiai játék: így tartalmazza az „Olympiai játék” szolgáltatásait is.
  2. Olympiai bajnokság megszervezése: elődöntők megszervezése és a döntők lebonyolítása a Társasjátékok Ünnepén.
  3. Döntő Közvetítése: a döntő játék parti közvetítése, továbbá annak utólagos megtekintésének lehetősége az interneten. A 2018-as évhez hasonlóan idén is a GameRelation segédkezik a közvetítés lebonyolításában.

2.3.2. Feltétele

1. Játékmenet: a játékmenet nem lehet hosszabb, mint 1 óra.
  2. Társasjátékok száma: maximum 7 darab kiemelt Olympiai játék döntőjének megszervezésére van lehetőség a Társasjátékok Ünnepe keretein belül.
  3. A 2.2.3 pont szerinti díjak kifizetése (nem lehet hozzájárulás átvállalást igénybe venni).

2.3.3. Díjak

1. Helyszíni szervezési díj: 40.000 Ft (szervezési díj, helyszín, díszlet és játékmester biztosítása),
  2. Közvetítés díja: 70.000 Ft (élő közvetítés, kommentátorok, összefoglaló videó és marketing kommunikáció a döntőkről),
  3. Összesen 110.000 Ft-os befizetéssel a kiadó kiemelt szponzorként jelenik meg a TJO kommunikációjában

3. Összegzés

Mennyit fizet tehát egy kiadó egy-egy játéka után?

1. Az első játéka után 70.000 Ft (előre 0 Ft) (a TJO nevezés ingyenes, és a résztvevők TJÜ jegy és társasjáték sorsolás nyereményeinek a költségét a Nebuló állja),
  2. a második játéktól a játékok után 110.000 Ft (ebből előre 20.000 Ft),

(plusz opcionálisan a TJÜ döntő közvetítési díja, ami 110.000 Ft)

4. Mi kerül ennyibe?

84.950 Ft-t a versenyzők kapnak bajnoki játékonként:

• 50.000 Ft, a dobogósoknak,
  • 10.000 Ft, a két extra díj x 50.000 Ft, 10 bajnoki játékra osztva,
  • 6.900 Ft,  az ingyen jegyek a TJÜ-re, a dobogósoknak (3 x 2.300 = 6.900 Ft),
  • 8.050 Ft,  az 50%-os kedvezményes TJÜ jegyre, minden TJO bajnokság +7 helyezettjének (7 fő x 2.300 Ft  50%-a = 8.050 Ft).
  • 10.000 Ft, a sorsolásra (100.000 Ft értékben kisorsolunk társasjáték nyereménykupont, osztva 10 játékra)
  • Mindösszesen 84.950 Ft

A kiadó a második bajnoki játéktól játékonként 15 000 Ft-al járul hozzá a TJO szervező munkájának és kommunikációjának a költségeihez.

5. Szolgáltató helyiségek támogatási lehetőségei

Az első és legfontosabb támogatási lehetőség, hogy a szolgáltató helyiségek megosztják az TJO kommunikációjával kapcsolatos hírfolyamot. Ezen felül lehetőség van a szolgáltató helyiségeknek kiemelt szolgáltató helyiségekké válnia 25.000 Ft összegű támogatással. Ez esetben a TJO szponzorai lesznek, így a TJO kommunikációjában is több helyen fel lesznek tüntetve, továbbá a szolgáltató helyiségek listájában további kiemelést kapnak.