A Társasjátékos Olympia története

to-2015-dsc_0095to2015-dsc_0015wizard-tarsasjatekos-olympia-2014-06to2015-dsc_0071

Az Olympia története szorosan összefonódik a Társasjátékok Ünnepével. Az első Olympiát 2012-ben indította az Alapítvány, és döntője az év végi Ünnepen zajlott. 8 versenyszámban 300 indulóból 110 versenyző vett részt a döntőben első évben, 11 klub szervezésében. Az évek során a versenyszámok száma megmaradt, a játékok változtak, de az Olympia célja ugyanaz maradt: hogy minél többen játszanak, és közben minél többen tegyék próbára magukat. Akár olyanok is, akik nem szoktak.

Éppen ezért a versenycélra kiemelt játékokat a támogató játékkiadók legnépszerűbbjeiből választották ki, így évről-évre olyan játékokban mérhetik össze a tudásukat a jelentkezők, mint például a Carcassone, a 7 csoda, a Királyságok, a Ticket to Ride: Europe. Ezek között egyaránt található könnyed és családi, kooperatív és gémer stratégiai játék, de kártyajátékok is.

Az Olympia igazi jelszava lehetne az a mondat, melyet Pierre de Coubertin-nek, a modern olimpiák szorgalmazójának tulajdonítanak: a részvétel a fontos, nem a győzelem!