Társasjátékok Ünnepe – a kezdetektől 2015-ig

a-2012-es-tarsasjatekok-unnepe a-tarsasjatekok-unnepenek-regi-logojaa-tarsasjatekok-unnepe-2013-ban a-tarsasjatekok-unnepe-2013-ban-2

A Társasjátékok Ünnepe külvárosi művelődési házakban indult, de az érdeklődés, a látogatók száma évről évre nőtt. Kiderült, hogy nem csak pár lelkes család és a rendszeresen asztalhoz ülő gémerek tartják tartalmas szórakozásnak a társasjátékozást.

2012-ben még csak 300 versenyző és érdeklődő jelent meg, de rá következő évben már 700-an voltak. 2014-ben a Lurdy ház rendezvénytermében már hozzávetőleg 1200 látogató érkezett. A helyszín nem csak mérete, de könnyebb megközelíthetősége miatt is bevált. A rendezvény színvonalát a résztvevő szervezetek sokszínűsége mellett a két fő támogató, a Gémklub és a Piatnik jelenléte is biztosította.

A társasjátékos egyesülete mellett jelen volt – a teljesség igénye nélkül – többek között a Magyar Társasjátékos Egyesület és a Játékos Emberek Magazinja is. A látogatók rajtuk keresztül is megismerhették az elmúlt évek és az adott év legsikeresebb játékait, illetve lehetőség nyílt a pár hónappal korábbi esseni játékvásár újdonságainak kipróbálására is.

2015-ben 4. alkalommal, a Lurdy Ház Konferenciaközpontjában került megrendezésre a Társasjátékok Ünnepe, a modern családi és felnőtt játékok országos fesztiválja. Kétezernél több látogató próbálhatta ki kiváló hazai és külföldi logikai, taktikai, stratégiai és családi társasjátékokat, több mint 200 asztalon.

Mindenki megtalálhatta a neki való játékot, akár családdal, barátokkal vagy egyedül érkezik, tapasztalt játékos vagy csak épp akkor ismerkedett (újra) a társasjátékok világával. Tapasztalt játékmesterek csapata segített eligazodni a számtalan társasjáték között. Az eseményen számos társasjátékos szervezet, egyesület és játékkiadó képviselteti magát.
Az érdeklődők Dobble, Dice Masters és más játékok helyi szervezésű versenyén is kipróbálhatták magukat.

Emellett az érdeklődők a jelen lévő kereskedők és játékkiadók ajánlatából kedvezményesen juthattak hozzá a kipróbált játékokhoz, így biztosra mehettek, hogy a karácsonyi ajándékoknak sikere lesz.

Az Ünnep adott helyszínt a Társasjátékok Olympiája döntőjének is. A játékosokat ill. csapatokat indító társasjátékos klubok támogatása mellett izgalmas küzdelmek alakultak ki, kiemelten különleges volt a Pandemic kooperatív játék döntőjének a hangulata.

plakat2015