Több mint négyezren élvezték a 6. Társasjátékok Ünnepe hangulatát!

2017. november utolsó hétvégéjén ismét megrendeztük az Ünnepet, és a résztvevők – közel négyezer látogató – átélhette, milyen izgalmas a társasjátékok világa!
Belépés után a Társasjáték-Kaleidoszkóp területére léptek be,
ahol a kiadók és társasjáték-forgalmazók mutatták be legkeresettebb játékaikat, akciós kínálatukat.

A szervezők a támogató kiadók segítségével a hangulatot tovább fokozták: egy év kihagyás után újra volt tombola.

Azok, akik nem csak megismerkedni akartak a társasjátékokkal, hanem ki is szerették volna próbálni őket, a két kölcsönzős teremben tehették ezt meg: a „Könnyed felnőtt és családi játékok termében” és a „Stratégiai játékok világában”.
Előbbiben családi játékok és partijátékok között választhattak: a kölcsönző asztalain lévő játékokból választva, játékmesterek segítségével léphettek be a társasjátékok világába.

Idén először külön termet kaptok azok a játékok, amelyek összetettségük és játékidejük miatt nagyobb odafigyelést igényel. Ebben a teremben próbálhattátok ki az Essen-i játékvásáron megjelent újdonságokat is.

Ugyancsak idei újítás a 7 évesnél fiatalabb gyerekek számára fenntartott terem. Hogy miért újdonság? Mert az Alapítvány alapvető célkitűzése az, hogy hirdesse: a társasjátékozás felnőtt szórakozás. Mégis úgy éreztük, a sok család, amely meglátogatja az Ünnepet, ezekből a játékokból is szívesen válogatna. Nem tévedtünk…

Versenyek: profiknak és kezdőknek egyaránt!
És akik nem szeretnek tét nélkül játszani, kipróbálhatták magukat versenyeken is! Már hagyományosnak mondható a Rummikub- és a Wizard-bajnokság, de a helyi versenyeken pár perc alatt megtanulható észt és biztos kezet igénylő játékokban mérhette össze bárki az erejét a többiekkel. A legügyesebbek nyereményekkel távozhattak.